Dames 1 Gepromoveerd

Op zaterdag 20 April 2019 zijn de dames van NVC gepromoveerd naar de 2e klasse van de Nevobo.

Na een seizoen waarin onze dames vanaf de eerste wedstrijd bovenin meedraaide en maarliefst in 18 van de 20 wedstrijden als winnaar van het veld afstapten, waarin zelfs maar 9 sets waren afgegeven, werd uiteindelijk de 2e plaats in de reguliere competitie behaald waarmee ze zich net als 2 jaar geleden plaatsten voor de Play-offs voor Promotie naar de 2e klasse.

In de Piushof in Panningen in een halve competitie met 3 teams om 2 gewonnen sets opende onze dames tegen 2e-klasser Activeroy 2 nog wat nerveus en verloren de eerste set met 25-18. in de 2e set werd het spel langzaam beter maar nadat een flinke voorsprong door activeroy was omgebogen naar 16-19 leek het opnieuw moeilijk te worden. Op de rand van uitschakeling toonden de dames echter vechtlust en veerkracht en op 25-24 werd de 2e set op het 3e setpunt alsnog binnengehaald. Nu waren de dames los, speelden hun eigen spel en sloegen met 15-7 Activeroy van het veld waarmee een belangrijke stap naar de promotie was gezet.

In de 2e wedstrijd tegen 3e-klasser Bach die ook 2e in hun eigen competitie waren geëindigd werden de eerste 3 puntjes nog afgegeven maar daarna keerde het vertrouwen terug en werd de 1e set met maarliefst 25-14 binnengehaald. Op de rand van promotie nu werd ook in de 2e set telkens een voorsprong gepakt en nadat Bach nog enkele malen op gelijke hoogte wist te komen liepen onze dames vanaf 16-16 uiteindelijk definitief weg. Op 24-17 diende het eerste match-point (en direct dus promotiepunt) zich aan. Met een tactische bal langs het blok werd deze kans direct benut waarmee de promotie waar door de dames al jaren naar uit werd gekeken nu eindelijk een feit is.